eurimage

BIOSKOP FONTANA JE ČLAN MREŽE EUROPACINEMAS
UZ PODRŠKU FONDA EURIMAGES, SAVETA EVROPE

Online rezervacija karata

      Bioskop “Fontana”, jedan od kultnih prostora i omiljeni bioskop stanovnika Novog Beograda, otvoren je 8. marta, posle više od 10 godina.

      Opština Novi Beograd je inicirala obnovu sa namerom da se delatnošću bioskopa Fontana razvije Centar evropskog i dečijeg filma, kao edukativni segment filmske umetnosti koji nedostaje i Novom Beogradu i Gradu Beogradu. Partneri u realizaciji programa evropskog i dečijeg filma su Centar za filmsku umetnost «Art & Popcorn» i Dečiji Filmski Festival "Kids Fest". 

      Renoviran prostor bioskopa Fontana podrazmeva najnoviju prikazivačku tehniku, koja uključuje savremene digitalne 3D projektore, ali i klasični 35mm filmski projektor.

      U želji da se izgradi nova baza gledalaca, na repertoaru će se prikazivati filmovi koje imaju priliku da vide samo na festivalima, a biće omogućen i uvid u evropsku kinematografiju u toku cele godine. Pored redovnog bioskopskog programa organizovaće se i retrospektive evropskih kinematografija, kao i festivali evropskih filmova. Program će podrazumevati i kvalitetan filmski sadržaj za decu i omladinu.

      Pred nama je novo staro mesto…

DOBRODOŠLI U BIOSKOP!

Photo by Branimir Milovanović

PRESS CLIPPING

press

 

Vereničko „da" ispred velikog platna

Prosidba-top0      Beograđanin Milan juče je zaprosio devojku Jelenu, koja nije znala da je umesto projekcije „Šrumpfova" čeka kratki film njenog momka sa sudbonosnim pitanjem – „Hoćeš li da se udaš za mene?" Srđane nemoj da se vidi kamera iza zavese. Nemanja dogovori se sa kino-operaterom da upali svetla u pravom trenutku, kada uđem u salu, davao je juče poslednje instrukcije zetu i drugu jedan Milan, u bioskopu „Fontana" na Novom Beogradu. Kao što je osmislio, i uz pomoć drugova i zetovljeve kamere, snimio je kratki film – minijaturu od desetka minuta „upakovanu" sa izjavama ljubavi i odlukom da sa njom provede život – tako se potrudio da jučerašnja popodnevna prosidba bude organizovana i, do poslednjeg trenutka, ostane skriveno iznenađenje za samo njegovu Jelenu.

Opširnije: Vereničko „da" ispred velikog platna

Otvoren Festival frankofonog filma

b9210      Ministar kulture, informisanja i informacionog društava Predrag Marković otvorio je večeras Festival frankofonog filma, kojim je zvanično otvoren i novobeogradski bioskop Fontana, gde je potom prikazan film ''Izvor'' (2011) u režiji Radi Mialeanija u okviru programa festivala. Prisutnima se pored ministra Markovića obratili predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković i Žan-Lik Eš v.d. otpravnika poslova Švajcarske ambasade u ime Grupe ambasadora Frankofonije. Ministar Marković je podsetio da Međunarodna organizacija frankofonije broji 75 zemalja, a da je Srbija jedna od 19 članica posmatrača i da jedva čeka da postanemo ravnopravni član. On je rekao da kada govorimo o vrednostima ključno je očuvanje kulturnih različitosti, a naročito međusobno upoznavanje tih različitosti i da kada pominjemo interese govorimo i o krizi i da svi znamo da je ''kultura način da krizu prevaziđemo''.

Opširnije: Otvoren Festival frankofonog filma

Počinje Festival frankofonog filma

240      Festivalom frankofonog filma danas će zvanično biti otvoren bioskop "Fontana" na Novom Beogradu. Festival će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društava Predrag Marković. U okviru meseca Frankofonije biće održane brojne kulturne manifestacije i događaji jezičke prirode i zabavnog karaktera. Festival frankofonog filma postao je nazaobilazni događaj u martu, koji tradicionalno podržava Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

Opširnije: Počinje Festival frankofonog filma

Počeo festival frankofonog filma

beta0      BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - Festival frankofonog filma počeo je u četvrtak uveče u Beogradu projekcijom filma "Izvor" reditelja Radi Mialeanija. Tom manifestacijom zvanično je otvoren obnovljeni bioskop "Fontana", u Novom Beogradu, koji nije radio duže od decenije. Ministar kulture Predrag Marković rekao je da Srbija u organizaciji frankofonije koja ima 75 stalnih članica, ima status posmatrača.

Opširnije: Počeo festival frankofonog filma

Aktuelno

BELDOCS 2016

beldocs m

OPŠIRNIJE

Karte u prodaji na blagajni
Bioskopa Fontana

USKORO!!!

KLUB KARTICA BIOSKOPA FONTANA

Pogodnosti za članove

Redovno obaveštavanje o filmovima i događajima

Prijave možete dobiti na blagajni bioskopa

Prijatelji

opstina novi beograd

 

Fontana Online

fb   tw

kc grad

rtvsg

Novi baner

Filmovanje.com-baner-fontana

sund

filmske-radosti

cinem

dan u beogradu rs

moj atelje

Newsletter

Ukoliko se prijavite na naš newsleeter na Vašu e-mail adresu stizaće najnovije informacije i program Bioskopa "Fontana"

Među najboljima!!!

Bioskop "Fontana" glasovima posetilaca na portalu Nadlanu.com najbolje je ocenjeni bioskop u Beogradu! I vi nas takođe možete podržati i glasati OVDE.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.