eurimage

BIOSKOP FONTANA JE ČLAN MREŽE EUROPACINEMAS
UZ PODRŠKU FONDA EURIMAGES, SAVETA EVROPE

      Bioskop “Fontana”, jedan od kultnih prostora i omiljeni bioskop stanovnika Novog Beograda, otvoren je 8. marta, posle više od 10 godina.

      Opština Novi Beograd je inicirala obnovu sa namerom da se delatnošću bioskopa Fontana razvije Centar evropskog i dečijeg filma, kao edukativni segment filmske umetnosti koji nedostaje i Novom Beogradu i Gradu Beogradu. Partneri u realizaciji programa evropskog i dečijeg filma su Centar za filmsku umetnost «Art & Popcorn» i Dečiji Filmski Festival "Kids Fest". 

      Renoviran prostor bioskopa Fontana podrazmeva najnoviju prikazivačku tehniku, koja uključuje savremene digitalne 3D projektore, ali i klasični 35mm filmski projektor.

      U želji da se izgradi nova baza gledalaca, na repertoaru će se prikazivati filmovi koje imaju priliku da vide samo na festivalima, a biće omogućen i uvid u evropsku kinematografiju u toku cele godine. Pored redovnog bioskopskog programa organizovaće se i retrospektive evropskih kinematografija, kao i festivali evropskih filmova. Program će podrazumevati i kvalitetan filmski sadržaj za decu i omladinu.

      Pred nama je novo staro mesto…

DOBRODOŠLI U BIOSKOP!

Photo by Branimir Milovanović

PRESS CLIPPING

press

 

Vereničko „da" ispred velikog platna

Prosidba-top0      Beograđanin Milan juče je zaprosio devojku Jelenu, koja nije znala da je umesto projekcije „Šrumpfova" čeka kratki film njenog momka sa sudbonosnim pitanjem – „Hoćeš li da se udaš za mene?" Srđane nemoj da se vidi kamera iza zavese. Nemanja dogovori se sa kino-operaterom da upali svetla u pravom trenutku, kada uđem u salu, davao je juče poslednje instrukcije zetu i drugu jedan Milan, u bioskopu „Fontana" na Novom Beogradu. Kao što je osmislio, i uz pomoć drugova i zetovljeve kamere, snimio je kratki film – minijaturu od desetka minuta „upakovanu" sa izjavama ljubavi i odlukom da sa njom provede život – tako se potrudio da jučerašnja popodnevna prosidba bude organizovana i, do poslednjeg trenutka, ostane skriveno iznenađenje za samo njegovu Jelenu.

Opširnije: Vereničko „da" ispred velikog platna

Otvoren Festival frankofonog filma

b9210      Ministar kulture, informisanja i informacionog društava Predrag Marković otvorio je večeras Festival frankofonog filma, kojim je zvanično otvoren i novobeogradski bioskop Fontana, gde je potom prikazan film ''Izvor'' (2011) u režiji Radi Mialeanija u okviru programa festivala. Prisutnima se pored ministra Markovića obratili predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković i Žan-Lik Eš v.d. otpravnika poslova Švajcarske ambasade u ime Grupe ambasadora Frankofonije. Ministar Marković je podsetio da Međunarodna organizacija frankofonije broji 75 zemalja, a da je Srbija jedna od 19 članica posmatrača i da jedva čeka da postanemo ravnopravni član. On je rekao da kada govorimo o vrednostima ključno je očuvanje kulturnih različitosti, a naročito međusobno upoznavanje tih različitosti i da kada pominjemo interese govorimo i o krizi i da svi znamo da je ''kultura način da krizu prevaziđemo''.

Opširnije: Otvoren Festival frankofonog filma

Počinje Festival frankofonog filma

240      Festivalom frankofonog filma danas će zvanično biti otvoren bioskop "Fontana" na Novom Beogradu. Festival će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društava Predrag Marković. U okviru meseca Frankofonije biće održane brojne kulturne manifestacije i događaji jezičke prirode i zabavnog karaktera. Festival frankofonog filma postao je nazaobilazni događaj u martu, koji tradicionalno podržava Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

Opširnije: Počinje Festival frankofonog filma

Počeo festival frankofonog filma

beta0      BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - Festival frankofonog filma počeo je u četvrtak uveče u Beogradu projekcijom filma "Izvor" reditelja Radi Mialeanija. Tom manifestacijom zvanično je otvoren obnovljeni bioskop "Fontana", u Novom Beogradu, koji nije radio duže od decenije. Ministar kulture Predrag Marković rekao je da Srbija u organizaciji frankofonije koja ima 75 stalnih članica, ima status posmatrača.

Opširnije: Počeo festival frankofonog filma

Među najboljima!!!

Bioskop "Fontana" glasovima posetilaca na portalu Nadlanu.com najbolje je ocenjeni bioskop u Beogradu! I vi nas takođe možete podržati i glasati OVDE.

Aktuelno

Snižene cene ulaznica u bioskopu Fontana tokom leta

U periodu od 27. juna do 31. avgusta u bioskopu Fontana posetioci će moći da gledaju projekcije po jeftinijoj ceni.

3D projekcije 450,00 din
(pon,sre,cet, pet,sub,ned)

2D projekcije 350,00 din
(pon, sre, cet, pet, sub, ned)

Cinemaday (uto)

3D 400,00 din.
2D 300,00 din

Prijatelji

opstina novi beograd

 

Fontana Online

fb   tw

fan page

kc grad

banner

img-kids fest 9-660x466

palic

beldocs

kratki metar

bif-baner-170x200

Frankofonija 

fest

faf

fist

vodic za decu

rtvsg

Novi baner

intermedian

Filmovanje.com-baner-fontana

artboulevard

sund

filmske-radosti

cinem

dan u beogradu rs

moj atelje

Newsletter

Ukoliko se prijavite na naš newsleeter na Vašu e-mail adresu stizaće najnovije informacije i program Bioskopa "Fontana"

Copyright © 2013. All Rights Reserved.